Igralni dan za dekleta iz osnovnih šol

Včeraj, 12.11.2022 je bilo v balonu NC Velesovo pestro dogajanje. Organizirali smo igralni dan za vsa dekleta, ki vadijo pod našim vodstvom na OŠ Davorina Jenka Cerklje, PŠ Zalog, OŠ Šenčur, OŠ Preddvor, OŠ Simon Jenko, OŠ Stane Žagar in OŠ Jakob Aljaž. Dekleta so s tem pridobila še eno dodatno nogometno izkušnjo, starši pa so bili vključeni v navijaško dogajanje.

Nekaj besed o dogajanju je strnil članski trener Primož Štrajhar: ” Včeraj je bil najlepši dan po mojem debelem desetletju dela v ženskem nogometu. Balon nogometnega centra je bil dobesedno napolnjen s starši in deklicami. Bil je prvič premajhen za vse mlade deklice željne igre. Še posebno sem vesel staršev, med njimi tudi nekaj znanih nogometnih obrazov, ki sem jih ponovno videl. Svojim dekletom ponosno stojijo ob strani v smeri zdravega načina življenja. Ženski gorenjski nogometni center Cerklje živi kot še nikoli in za tem stoji veliko odrekanja in truda naših trenerk, trenerjev, vaditeljic: Laure, Simone, Marcele, Zale, Ines, Franeta, Aljaža, Josipa, Tjaše in Jere. Hvala, vsem deklicam, dekletom, ženam, mamam, da ste bile kadarkoli del zgodbe ŽNK Cerklje in ste mi omogočile izpolnitev teh sanj. Hvala Občini Cerklje ?

#igralnidan⚽️#ŽNKCerklje?

ODLIČEN VIKEND

Za nami je odličen vikend. Petkovo popoldne so popestrila dekleta ekipe U11, ki so proti dekletom iz Škofje Loke prikazala odlično igro.V soboto je bila na domačem igrišču ekipa ŽNK Cerklje U17 boljša od ekipe ŽNK Bolkop Ptuj, slavile so z rezultatom 4:1.Prav tako so se v istem dnevu deketa U13 odpravila na turnir v Ljubljano in domov prinesle 2 zmagi, kar je zadostovalo za 1. mesto na lestvici.Članice pa so v dopoldanskem času poskrbele za druženje in se odpravile do Planinske koče na Sv. Jakobu, katere lastnik je naš sponzor Vili.Prihodnji dan, so za pester zaključek vikenda poskrbela dekleta U15, katera so se odpravila v Renče in tam slavila s trojnim hattrickom Ines Rozman, Eme Demjanovič in Varje Špiler. Čestitke vsem dekletom za prikazano ????

KONEC PRESTOPNEGA ROKA

Konec prestopnega roka je prinesel še tri okrepitve našega kluba. Po pol letnem igranju v Ženskem nogometnem klubu Olimpija se vrača Lucija Kos . Lucija je v preteklosti pokazala, da je motor ekipe in s svojim znanjem in izkušnjami dokazala da sodi v sam vrh slovenskih nogometašic.Iz Katarine Zrinski pa k nam prihajata Rebeka Bačar in Laura Škvorc . Omenjeni sta v našem klubu trenirali že v času, ko sta bili članici Hrvaškega prvoligaša.Žal po nerazumni potezi NZS ja omenjene igralke ne bodo mogle nastopiti že danes, saj so predvideno torkovo registracijsko komisijo izpustili. V klubu čakamo še odgovore pristojnih. Veseli pa smo, da so se za pravo potezo izkazale vse igralke, ki so k nam prestopile letos poleti. Tu velja povdariti tudi delo Mira Jovića , ki je Moniko Bergant in Vaneso Gulan , ki sta sedaj priključile članski ekipi, dajal znanje v preteklem obdobju v Škofji Loki in jima tako omogočil igranje v naši ekipi.Želimo si, da se novinke dobro vključijo v ekipo in tako še napredujemo v igri. ??⚽?Royalsport Slovenija, Martin Ambrož s.p. Prašno barvanje in Eloksiranje, BARTS, računovodstvo d.o.o., Medeni vrt, Simon – Oil, storitve in prevozi, Simon Marko s.p., Avtovleka Ugrica, Občina Cerklje na Gorenjskem

LICENCIRANJE

Te dni, ko je razsajal virus corona klubu ni bilo dolgčas, pripravljali smo potrebno dokumentacijo in uspešno pridobili licenco za sezono 2020/21 ??⚽? Hvala občini Cerklje za pomoč ob prvi zgodovinski pridobitvi licence za SŽNL. Več si lahko preberete na strani NZS.

Zaključek jesenskega dela za deklice u13

Za nami je še 3. vikend v oktobru, kjer so svoj jesenski del zaključile deklice u13 s turnirjem v Radomljah. Na turnirju so slavile zmago proti Ajdovščini, remizirale z Gažonom iz obale in domačinkam priznale premoč. Svoj jesenski del zaključujejo na odličem 3. mestu v tekmovanju deklic u13 zahod.
Prav tako so se tudi članice borile v Radomljah, kjer so si po zaostanku z golom Marcele Kos priborile točko in z njo tudi niz neporaženosti na petih zaporednih tekmah.
Dekleta u15 pa so v nedeljo igrale v Renčah, kjer so kljub veliki nezbranosti in dveh zaostankih pridobile točko.

Prihodnji vikend na delo ponovno odhaja ekipa u17, katera se bo na domačem igrišču pomerila z ekipo iz Krima. Članice pa v nedeljo ob 11. uri na domačem igrišču čaka težka preizkušnja z dosedaj ne poraženo ekipo iz Pomurja.

Zaostala tekma 6. kroga

V četrtek je članska ekipa odigrala zaostalo tekmo 6. kroga proti ekipi ŽNK Maribor Tabor. Tekma je bila v prvih minutah pod nadzorom Cerkljank, ki so narekovale svoj tempo, žal pa niso uspele zadeti. V 27. minuti so po dosojeni 11-metrovki povedle Mariborčanke, kmalu za tem pa so domačinke z golom Neže Bizjak izenačile. Na polčas pa so naša dekleta odšla z enim golom zaostanka. Drugi polčas so nato pričela nezbrano, Mariborčanke so povedle z 1:3, vendar so se suvereno vrnile v igro in z goloma Lucije Kos prišle do izenačenja in končne delitve točk. Naša dekleta so imela še kup priložnosti za zadetek, vendar teh žal niso realizirale. V upanju na boljši rezultat in izkupiček točk, se dekleta že pripravljajo na naslednjo tekmo, ki se bo odvila v nedeljo, 20.10. ob 11. uri v Radomljah.

7. krog

Za nami je odličen 6. krog tekmovanja deklet u15 in 7. krog Slovenske ženske nogometne lige.
Dekleta u15 so se na domačem igrišu merila z ekipo iz Gažona in z zadetki Varje Špiler (2x), Neže Čebašek in Monike Globočnik slavile zmago.
Članice pod okriljem trenerja Primoža Štrajharja pa so gostovale pri Krimu in domov prinesle 3 točke. Zmago so slavile z rezultatom 0:2, gol sta prispevali Neža Bizjak in Lucija Kos.
Rezultatsko manj učinkovite so bila dekleta u17, ki so kljub porazu odlično parirala domačinkam, a bo za 3 točke potrebno še nekaj dela.
Z včerajšnjim dnem so se članice začele pripravljati na novi, težki tekmi. V četrtek, 17. oktobra, se bo na igrišču v Velesovem odvila še zadnja neodigrana tekma 6. kroga SŽNL med Cerkljami in Mariborom, v nedeljo, 20. oktobra pa članice že odhajajo v Radomlje. Prav tako se bo na isti dan odvila tekma deklet u15 v Renčah, dan prej pa bodo v Radomljah na turnirju igrala in se dokazovala tudi dekleta u13.

Odličen vikend za dekleta u13

Vikend je za nami, z njim pa tudi tekmovanja vseh selekcij našega kluba. Dekleta u17 so tekmi s Krimom in Olimpijo končali z negativnim izkupičkom in sicer 11:0 za Krimovke ter 5:0 za dekleta Olimpije. Dekleta pa kljub porazom kažejo veliko željo po napredku, kar je opazno iz tekme v tekmo.

Dekleta u13 so na turnirju v Kopru slavile proti ekipi Cerknice z 8:0 ter proti ekipi Krima z 11:0, remizirale pa so z ekipo ŽNK Olimpija-Trebnje, ki se je končala z izidom 1:1.

Dekleta u15 so na tekmi proti Radomljankam po neprepričljivi igri v prvem polčasu, ki se je končal z izidom 5:0 za Radomlje, v drugi polčas stopile veliko bolj suvereno. Sicer nasprotnikove mreže niso uspele zatresti, so pa ohranile nedotaknjeno tudi svojo mrežo in tako tekmo zaključile z izidom prvega polčasa.

Nadaljevanje tekmovanja za članice je prineslo poraz na domačem igrišču. Marcela kos je v 3. minuti tekme poskbela za vodstvo naše ekipe, vendar so nasprotnice s kar nekaj sodniške pomoči, dosegle 6 zadetkov. Olimpiji, ki je bila na papirju precej bolši nasprotnik, pa so dekleta vseeno povzročala veliko preglavic, vendar zmanjkal je konkreten zaključek.

Kjub rezultatsko manj uspešnemu vikendu, sledi nov teden in veliko novih izzivov. Vse selekcije bodo pridno trenirale in se izpopolnjevale ter v prihodnjem tednu tekmovale proti ekipam iz Pomurja, Ptuja in Kopra. Dekleta u15 v nedeljo ob 16.00 na domačem igrišču igrajo s Pomurjem, ekipa u17 prav tako na domačem igrišču v soboto ob 11.00 proti ŽNK Bar Ranca Ptuj. Članice pa v nedeljo odhajajo v Koper, kjer se bodo ob 11.00 pomerile z domačo ekipo Koper Obala.

Začetek tudi za mlajše selekcije

S septembrom bodo na delo stopile tudi majše selekcije. V sredo, 4.9.2019, bodo dekleta U17 odigrale prestavljeno tekmo 1. kroga na Krimu ob 17.30. V soboto, 7.9.2019, bo sledil prvi turnir DU13 v Kopru, kjer se bodo naša dakleta pomerila z ekipami iz Olimpije, Krima in Cerknice, prav tako pa se bodo na isti dan odvile tekme 3. kroga DU17, v katerem bodo naša dekleta merile moči proti dekletom iz Olimpije. V nedeljo, 8.9.2019, pa bo sledila tekma deklet u15 v Radomljah, kjer se bodo za zmago borile proti ekipi ŽNK Radomlje. Prav tako pa bodo v prihajajočem vikendu ponovno na delu članice, ki se bodo na domačem igrišču pomerile z igralkami iz ŽNK Olimpija.

Članska tekma 2.kroga

V drugem krogu SŽNL so članice odigrale tekmo v gosteh proti težkemu nasprotniku, favoritu ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Kljub veliki premoči v posesti so dekleta pokazala izredno borbenost in polčas končala z izidom 1:0 za domačinke. V drugi polčas so tako stopile z dvignjeno glavo in polno upanja ter želje po ohranitvi rezultata, vendar so Pomurke znale izkoristiti že manjše pomanjkljivosti v naši obrambi in mrežo zatresle še 5x. Težak nasprotnik je tako doma dosegel zmago s 6:0. Kljub vsemu upamo, da se med enajsterico vrnejo tudi trenutno poškodovane igralke, saj si želimo naslednjič razliko še zmanjšati. Prihodnji vikend sledi reprezentančni premor. Članice imajo tako 2 tedna časa za pripravo na naslednjega težkega nasprotnika; ljubljansko Olimpijo, ki jo bodo gostile 8. 9. 2019 na domačem igrišču.

Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci (B.R.)