6. krog

Za nami je odličen 6. krog tekmovanja deklet u15 in 7. krog Slovenske ženske nogometne lige.
Dekleta u15 so se na domačem igrišu merila z ekipo iz Gažona in z zadetki Varje Špiler (2x), Neže Čebašek in Monike Globočnik slavile zmago.
Članice pod okriljem trenerja Primoža Štrajharja pa so gostovale pri Krimu in domov prinesle 3 točke. Zmago so slavile z rezultatom 0:2, gol sta prispevali Neža Bizjak in Lucija Kos.
Rezultatsko manj učinkovite so bila dekleta u17, ki so kljub porazu odlično parirala domačinkam, a bo za 3 točke potrebno še nekaj dela.
Z včerajšnjim dnem so se članice začele pripravljati na novi, težki tekmi. V četrtek, 17. oktobra, se bo na igrišču v Velesovem odvila še zadnja neodigrana tekma 6. kroga SŽNL med Cerkljami in Mariborom, v nedeljo, 20. oktobra pa članice že odhajajo v Radomlje. Prav tako se bo na isti dan odvila tekma deklet u15 v Renčah, dan prej pa bodo v Radomljah na turnirju igrala in se dokazovala tudi dekleta u13.

Odličen vikend za dekleta u13

Vikend je za nami, z njim pa tudi tekmovanja vseh selekcij našega kluba. Dekleta u17 so tekmi s Krimom in Olimpijo končali z negativnim izkupičkom in sicer 11:0 za Krimovke ter 5:0 za dekleta Olimpije. Dekleta pa kljub porazom kažejo veliko željo po napredku, kar je opazno iz tekme v tekmo.

Dekleta u13 so na turnirju v Kopru slavile proti ekipi Cerknice z 8:0 ter proti ekipi Krima z 11:0, remizirale pa so z ekipo ŽNK Olimpija-Trebnje, ki se je končala z izidom 1:1.

Dekleta u15 so na tekmi proti Radomljankam po neprepričljivi igri v prvem polčasu, ki se je končal z izidom 5:0 za Radomlje, v drugi polčas stopile veliko bolj suvereno. Sicer nasprotnikove mreže niso uspele zatresti, so pa ohranile nedotaknjeno tudi svojo mrežo in tako tekmo zaključile z izidom prvega polčasa.

Nadaljevanje tekmovanja za članice je prineslo poraz na domačem igrišču. Marcela kos je v 3. minuti tekme poskbela za vodstvo naše ekipe, vendar so nasprotnice s kar nekaj sodniške pomoči, dosegle 6 zadetkov. Olimpiji, ki je bila na papirju precej bolši nasprotnik, pa so dekleta vseeno povzročala veliko preglavic, vendar zmanjkal je konkreten zaključek.

Kjub rezultatsko manj uspešnemu vikendu, sledi nov teden in veliko novih izzivov. Vse selekcije bodo pridno trenirale in se izpopolnjevale ter v prihodnjem tednu tekmovale proti ekipam iz Pomurja, Ptuja in Kopra. Dekleta u15 v nedeljo ob 16.00 na domačem igrišču igrajo s Pomurjem, ekipa u17 prav tako na domačem igrišču v soboto ob 11.00 proti ŽNK Bar Ranca Ptuj. Članice pa v nedeljo odhajajo v Koper, kjer se bodo ob 11.00 pomerile z domačo ekipo Koper Obala.

Začetek tudi za mlajše selekcije

S septembrom bodo na delo stopile tudi majše selekcije. V sredo, 4.9.2019, bodo dekleta U17 odigrale prestavljeno tekmo 1. kroga na Krimu ob 17.30. V soboto, 7.9.2019, bo sledil prvi turnir DU13 v Kopru, kjer se bodo naša dakleta pomerila z ekipami iz Olimpije, Krima in Cerknice, prav tako pa se bodo na isti dan odvile tekme 3. kroga DU17, v katerem bodo naša dekleta merile moči proti dekletom iz Olimpije. V nedeljo, 8.9.2019, pa bo sledila tekma deklet u15 v Radomljah, kjer se bodo za zmago borile proti ekipi ŽNK Radomlje. Prav tako pa bodo v prihajajočem vikendu ponovno na delu članice, ki se bodo na domačem igrišču pomerile z igralkami iz ŽNK Olimpija.

Članska tekma 2.kroga

V drugem krogu SŽNL so članice odigrale tekmo v gosteh proti težkemu nasprotniku, favoritu ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Kljub veliki premoči v posesti so dekleta pokazala izredno borbenost in polčas končala z izidom 1:0 za domačinke. V drugi polčas so tako stopile z dvignjeno glavo in polno upanja ter želje po ohranitvi rezultata, vendar so Pomurke znale izkoristiti že manjše pomanjkljivosti v naši obrambi in mrežo zatresle še 5x. Težak nasprotnik je tako doma dosegel zmago s 6:0. Kljub vsemu upamo, da se med enajsterico vrnejo tudi trenutno poškodovane igralke, saj si želimo naslednjič razliko še zmanjšati. Prihodnji vikend sledi reprezentančni premor. Članice imajo tako 2 tedna časa za pripravo na naslednjega težkega nasprotnika; ljubljansko Olimpijo, ki jo bodo gostile 8. 9. 2019 na domačem igrišču.

Foto: ŽNK Nona Pomurje Beltinci (B.R.)

Članska tekma 1.kroga

Za nami je tekma 1. kroga SŽNL, kjer so se naša dekleta borila in pokazala, da smo enakovreden nasprotnik. V ključnih trenutkih nam je zmanjkalo malo koncentracije, vendar bomo s trdnim delom tudi to popravili. Punce so se borile za vsako žogo in pokazale, da so željne igre in zmage. Z malo več sreče pa bodo prišli tudi željeni goli. Tekmo smo zaključili z rezultatom 1:3 v korist gostujoče ekipe, njihovo mrežo pa je zatresla novinka Nika Koprivnikar. Prihodnji vikend pa se bomo odpravili na tekmo v Prekmurje, kjer se bodo naša dekleta pomerila z lanskimi državnimi in pokalnimi prvakinjami.

Foto: ŽNK Radomlje (M.T.)

Priprave na novo sezono 19/20

Po trdo dodelanih enomesečnih poletnih pripravah, članice vstopajo v zadnji teden pred začetkom nove sezone. Izkoristile ga bodo za končno pripravljenost na nove tekme. Prvo tekmo v novi sezoni bodo odigrale v nedeljo 18.8.2019 na domačem igrišču v Velesovem proti ekipi iz Radomelj, na katero čakajo z izjemno željo po igri ter z veliko nove energije.

Na svoj začetek pa čakajo tudi mlajše selekcije, ki so prav tako že v polnem teku. Na treningih pridno delajo in so željne novih tekem ter dokazovanja svojega znanja.

Začetek sezone

Začelo se je tekmovanje NZS deklet do 17 let. Prvo tekmo so naše igralke na domačem terenu igrale proti igralkam ŽNK Olimpija Trebne Brežice. Igralke so prikazale borbeno in disciplinirano igro in z golom Marcele Kos z 1:0 ugnale nasprotnice. Nasprotnice si niso ustvarile nobene omembe vredne priložnosti tako da je bila zmaga zaslužena. V naslednjem tednu nas čaka težka tekma proti ekipi Krima.

Začetek pomladanskega dela sezone je prinesel zanimivo tekmo. Igralke ND Primorje lepo napredujejo in so neugoden nasprotnik, kljub temu da rezultati tega še ne kažejo. Stvari smo že v prvih minutah postavili na svoja mesta in z izjemo 5 minut odigrali zelo kvalitetno tekmo. Tekma se je končala z rezultatom 5:2. Tako igro želimo odigrati tudi v nedeljo proti ekipi ŽNK Radomlje.

Priprave zaključene

Rovinj – V tednu od 2.3. do 5.3. 2019 smo se pripravljali na prihajajočo sezono. Vremenske razmere so nam bile naklonjene, kar nam je dalo dodatno motivacijo za treninge. V hotelu smo se pošteno spočili in okrepčali, igrišča pa so bila na vrhunskem nivoju. Letos je bilo udeleženk priprav prvič več kot 60, za kar smo jim izjemno hvaležni. Po povratku in regeneraciji pa igralke že nestrpno pričakujejo novo sezono in seveda naslednje priprave. Končni cilj je tesno povezati igralke našega kluba od tistih najmlajših pa do najstarejših.

Nina EkićNapetost narašča, samo še sobota nas loči do datuma, ki ga vsi tako nestrpno pričakujemo. Navdušenje pa se čuti tudi v glasu NINE EKIĆ, ki je ena izmed novink v naši sredi. “V otroštvu so me zanimali vsi športi, najbolj pa me je navdušil nogomet, za kar je odgovoren moje oče, ki sem ga v preteklosti velikokrat spremljala na njegovih tekmah.”, nam opiše Nina, ki je svojo nogometno pot začela pri 12ih letih, v ŽNK Radomlje. Tam je z selekcijo U15 osvojila naslov državnega in pa zimskega prvaka. “Ker je napočil čas za spremembe, sem se odločila, da svojo nogometno pot nadaljujem pri ŽNK Cerklje. Pričakujem, da bo letošnja sezona naporna, a hkrati zanimiva. Z dekleti in vodstvom kluba se odlično razumemo in nestrpno pričakujemo začetek nove sezone.” ⚽👀